Julia Carlsson og Line Flem Høst, gull- og sølvvinerne i ISAF jr VM

Norske Laserjuniorer i verdenstoppen

Det ble norsk sølv og bronse i Laserklassene under ISAF jr VM som ble spennende til siste slutt.

Publisert Sist oppdatert

Med to 3. og en 2. plass i avslutningen av mesterskapet gjorde 16 år gamle Line Flem Høst et seriøst angrep på ledende svenske Julia Carlsson, og midt inne i den siste seilasen ledet den norske jenta, mens Carlsson lå rundt 25 etter å ha fått gult kort av dommerne. Det ville holde til norsk seier, men en 70 graders vindkantring senere i seilasen gjorde at svensken seilte seg opp til 3. plass, mens Høst datt ned til 2. Dermed holdt det til svensk seier med 18 poengs forsprang til Line Flem Høst som med 2. plassen følger opp Tiril Bues gull fra samme mesterskap ifjor og Celine Heruds VM tittel tidligere i år i Laser 4.7. Det spirer og gror blant Laserjentene i Norge for tiden og følges disse opp skikkelig skal vi ha gode kort frem til OL om fire år.

Også på herresiden ser det lyst ut. Hermann Tomasgaard er et talent av de skjeldne og etter dagens tre seilaser klatret han den nødvendige plassen opp på seierspallens siste trinn. Amerikanske Mitchell Kiss så ut til å ha VM tittelen i lomma, men han ble trukket ned i feltet av en aggressiv australier, Mark Spearman som kunne tåle en dårlig plassering. Det kunne ikke amerikaneren som hadde svart flagg fra tidligere i regattaen, og med disse to på 51 og 52 plass var det duket for australieren som tok gullet foran hjemmefavoritten Finn Lynch med Hermann på 3. plass.

For de øvrige norske seilerne gikk det ikke like bra. Anne Sophie og Tobias Tjøm ble 14 i flerskrogsklassen SL16, Ragna og Maja Agerup 14 i 29er og Sigurd Kalvik ble 19 i RS:X.

Treneren Peer Moberg var likevel svært fornøyd med den norske innsatsen sett under ett og han ser nå frem til EUROSAF Youth European Championship i København fra 4. til 11. august dit han drar med flere av seilerne fra dette mesterskapet.