Nicholas F. Martinsen i tet! Foto: Inger Bucher.

Norsk ledelse i Europajolle-VM!

Nicholas Fadler Martinsen fra Soon seilforening leder for øyeblikket VM.

Publisert Sist oppdatert

Dag to  i L’Escala, Spania, skulle by på vind de norske seilerne satte pris på.  6-9 m/sek fra sør-øst, med en del vindskift ga mange gode norske plasseringer i dag. Nicholas Fadler Martinsen, Son sf, leder nå VM etter en 2 og en 28. plass (som nå er strøket i sammendraget), i dag. Han har ett poeng ned til Sylvain Nontonier fra Frankrike og 3 poeng til Gerard Marìn fra vertskapslandet.

På  7. plass ligger Lars Johan Brodtkorb, Horten sf og Martin Frigstad Pedersen Christiansand er nr 8 etter nok en dag med jevn god seiling.

Håvard Katle Fjon, Stavanger sf hadde sin beste plassering så langt i mesterskapet i dag med en 2. plass i 4. seilas, og klatret dermed opp til en 16.plass sammenlagt.

For de norske jentene har ikke vindøkningen gitt like god uttelling som for guttene. Martine Steller Mortensen er fortsatt best av de norske, men har rykket ned til en 27. plass etter en 36 og en 37. plass i dag.

Seilerne skryter av godt arrangement så langt, og seilforholdene er fantastisk behagelige for våre seilere som trener i "noe kjøligere" klima stort sett hele resten av året.  Noen av de norske utøverne har litt utfordringer med å klare å få i seg nok væske, men alt i alt går det veldig bra med fysikken til seilerne tross god varme. Første seilas starter som regel samtidig med at vinden er stabil i både retning og styrke kl 13, og to seilaser for hver klasse går glatt unna i løpet av 3-4 timer.

For ytterligere info om mesterskapet:

www.europajolle.no

http://www.nauticescala.com/en/services/sport/regattas/world-championship.php