Kjemper i toppen av E-jolle VM

Nicholas Fadler Martinsen ligger på 2. plass i VM etter første dags seilaser. Tre norske seilere blant de 14 beste. Les Inger Buchers rapport

Publisert Sist oppdatert

VANT: Nichlas F. Martinsen fra Soon seilforening. Foto:privat.

VM for Europajolle er i gang, og etter gårsdagens to seilaser ligger Nicholas Fadler Martinsen på en imponerende 2 plass med 10 poeng. Lars Johan Brodtkorb, Horten er nr 7, med 22 poeng, og på 14. plass finner vi Martin Frigstad Pedersen fra Christiansand Seilforening, med 40 poeng.

Gerard Marin, Spania leder VM, og tidligere tredobbelt verdensmester Sven Stadel er nede på en 48. plass etter å ha blitt disket i en styrbord/babord-sak i juryrommet. Det var like etter start at situasjonen der Sven Stadel (ESP 4) kom fra babord og Lars Johan måtte falle av hardt av for å unngå kollisjon og tapte mye på dette. Det er oppsiktsvekkende at Sven på land etter seilasene kom rett bort til Lars Johan for å prøve å få ham til ikke å protestere på seg.

Blant jentene er det Martine Steller Mortensen, Arendal Seilforening, som har beste åpning med en 13. plass, blant de 68 jentene.

Vinden har vært lettere i gårsdagens seilaser sammenlignet med Open Week, og det er meldt rolige vindforhold også idag.

Norsk E-jolle klubb

Arrangørens hjemmeside