«Wanda» stadig i toppen blant 8 meterne

Etter tre dagers seilaser i VM for 8 metere, er den norske 8 meteren «Wanda» med Dag Usterud til rors oppe og slåss blant de beste.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Den canadiske 8 meteren «Raven» vant Sira Cupen i fjor og ligger an til å vinne igjen i år.

Interessen for klassiske 8-metere er stor og mange av de vakre båtene er i disse dager samlet i Cowes for å delta i klassens verdensmesterskap som er delt inn i fire klasser, First Rule, Sira Cup, Neptune Trophy og Modern. Av disse er det Sira Cup som samler flest deltakere, med 15 båter og blant disse er norske «Wanda», en Tore Holm konstruksjon fra 1938, eid av Magne Brekke blant de beste. Bare en canadisk båt ligger foran den norske på den foreløpige resultatlisten. Rormann på den norske 8-meteren er Dag Usterud, mens Lars Ingeberg er taktiker ombord.

- I går forventet vi minkende vind men det ble nok en dag med over 10 m/sek. Store vindskift samt sterk medstrøm under første start medførte flere general recalls og til slutt innskjerpende startprosedyrer som til slutt medførte poeng straff på 18 av 22 startende båter, sier Lars Ingeberg i sin rapport.

Ombord på «Wanda» gjorde de sin dårligste regatta så langt og ble til slutt nummer seks etter å ha ligget het nede på 14 plass ved første runding.  Under andre seilas økte vinden til hva som er helt på grensen for klassen samt at strømmen spesielt på toppmerket var oppe i 3 knop. «Wanda» holdt seg helt i teten under hele regattaen men greide heller ikke denne gangen å true den suverene canadiske båten «Raven» som igjen vant med «Wanda» på andre.

I dag fredag er det for første gang på over en uke lette forhold i Cowes og det er for «Wanda» 5 poeng opp til «Raven» på første men 6 poeng ned til Finske «Luna» på tredje. - I dag kan alt skje, sier lars ingeberg som vil få hodebry med strømforholdene i den lette vinden som er meldt. Men meldingen er klar; «Wanda» har ikke har gitt opp å ta igjen «Raven». Med Dag Usterud i slag, god båt  og en veldig godt mannskap som så langt har handtert båten uten problemer i den harde vinden, blir de siste seilasene veldig spennende, Overall uansett klasse ligger «Wanda» på 3 plass

Regattaen avsluttes 21. juli.

Resultater