Tomasgaard tatt på tur

Den amerikanske Laserseileren Michell Kiss hadde én mulighet til å stoppe Herman Tomasgaards fremmarsj på resultatlistene. Den benyttet han.

Publisert Sist oppdatert

Herman Tomasgaard var på stø kurs mot medalje i ISAF jr. VM og mye tyder at han var amerikanske Mitchell Kiss´ største utfordrer til gullet. Tomasgaard var imidlertid sårbar etter svart flagg fra den første seilasen, og kunne derfor ikke pådra seg en ny disk eller en dårlig plassering. Dermed lå amerikanerens beste forsvarsmulighet i å dra nordmannen inn i en ny situasjon, noe han lyktes med i gårsdagens første seilas. Han fikk presset Tomasgaard over startlinjen før start og påførte ham dermed et nytt svart flagg. At Kiss selv også fikk svart flagg var av mindre betydning ettersom han hadde en jevnere score i de andre seilasene. Selv om Tomasgaard vant gårsdagens andre seilas er løpet i realiteten kjørt for nordmannen som nå ligger på 6. plass, 31 poeng bak ledende Kiss.

Heller ikke Line Flem Høst hadde noen stor dag på regattabanen igår, og med 23. og 7. plass har hun nå falt ned til 3. plass sammenlagt, 17 poeng bak svenske Julia Carlsson som ble 8 og 1 igår.

Ragna og Maja Agerup er 17 i 29er, Sigurd Kalvik er 20 i RS:X og Anne Sophie og Tobian Tjøm er 14 i katamaran med bare en båt bak seg.