Killingmesterskap med merke for griseseilere

Når årets NM i Killing går av stabelen 19. og 20 juli har arrangøren tatt gapestokken i bruk. Griseseilere må vise eget merke i regattaen.

Publisert Sist oppdatert

Det er i år tredje gangen Killingene har sitt NM på Hankø. Her har det over tid bygget seg opp en stor flåte og seilere som ellers frekventerer Melges 24, 5.5 meter og Drake bruker denne lille kultbåten til regattaseiling i helgene sammen med familien. Men når NM nærmer seg får seilerne en mer seriøs tilnærming. Da skal kjøler vannslipes og seil trimmes og når det første startskuddet smeller er det få som ikke tar denne regattaen på ytterste alvor.

Her møtes representanter fra flere av Norges beste seilerfamilier til innbitt dyst, og det gis ikke ved dørene hverken i styrbord-babord situasjoner eller ved merkerundinger. Etter at det ifjor var tilløp til griseseiling har arrangøren i år laget klistremerker med rosa griser som skal påklistres båtene hvis seilere åpenbart bryter seilsportens skrevne og uskrevne regler for god oppførsel på banen. Det ryktes at et av lagene ifjor seilte så grisete at de er pålagt å seile med grisemerke allerede fra start i årets mesterskap.