«Spindrift» vant KRYS Ocean Race

Snaut fem døgn tok det MOD70 båtene å krysse Atlanterhavet fra New York til Brest.

Publisert Sist oppdatert

KRYS OCEAN RACE, New York-Brest:

1 - Spindrift racing (Yann Guichard) finished 12 July  12h 08’ 37 UTC snitthastighet 25,3 knop for ten teoretisk rute, utseilt tid 4 dager 21 timer, 8 minutter og 37 sekunder.

2 - Groupe Edmond de Rothschild (Sébastien Josse) finished 12 July 13h 19’ 49 UTC  25,06 knop,  4:22:19;49.

3 - FONCIA (Michel Desjoyeaux) finished 12 July 13h 47’ 57  24,96 knop, 4:22:47:57.

Mannskap

Spindrift racing: Yann Guichard, Pascal Bidégorry, Jean-Baptiste Levaillant, Jacques Guichard, Leo Lucet, Kevin Escoffier.

Groupe Edmond de Rothschild Group: Sébastien Josse, Antoine Koch, Christopher Espagnon, David Boileau, Florent Chastel, Thomas Rouxel

FONCIA: Michel Desjoyeaux, Jérémie Beyou, Sébastien Col, Xavier Revil, Emmanuel Leborgne

Yann Guichard og mannskapet på Spindrift racing vant seilasen ved å presse litt hardere enn de andre den andre natten i regattaen. Båten bar gennaker i den friske vinden og var stadig oppe i 35 knops fart. På 24 timer oppnådde båten hele 711 nautiske mil, det vil si en snitthastighet rett under 30 knop. Den erfarne Michel Desjoyeaux som kom på 3. plass i seilasen sier at han ikke var villig til å presse like hardt. Forskjellen mellom å kullseile og å holde seg på beina under slike forhold er marginal, og det var viktig for alle å fullføre på en forsvarig måte, noe de også greide. Det viser at de nye MOD 70 trimaranene er solide og holder godt selv når alle tre skrog setter nesa i en bølge og stopper fra 35 til 5 knop på sekunder. Det er da man spør seg om hva som kommer til å ryke.  Nå klarte alle seg bra, selv om «Race for Water» traff en flytende container den første natten og fikk skade på kjøl og innfestningen til kjølen. De måtte pumpe båten hvert 40. minutt for resten av seilasen.

Den neste regattaen for MOD70 flåten er Europe Race som starter i Kiel i månedsskiftet august/sepember.

Se ruten for hver av båtene her