To nye seilere OL-klare

Som ventet fikk Marthe Enger Eide, Bærum Seilforening og Sebastian Wang-Hansen, KNS idag sine OL biletter. Dermed blir det norske laget bestående av tre båter og to brett.

Publisert Sist oppdatert

Starlaget med Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har i realiteten vært OL klare siden ISAF VM i desember, og har senere bare bekrefter sin posisjon som mulige medajekandidater i OL. I neste bolk ble brettseileren Jannicke Stålstrøm og Laserseileren Kristian Ruth tatt ut, og idag fikk altså Marthe Enger Eide, Laser, og Sebastian Wang-Hansen, brett klarsignal. Dagens OL uttatte er sammen med Starlaget debutanter i OL sammenheng, mens Jannicke Stålstrøm og Kristian Ruth har seilt henholdsvis to og ett OL tidligere.

OL bringer alltid overraskelser og de kan gjerne komme fra det norske seilerlaget. Realistisk sett kan vi vel håpe på en topp seks plassering for Starlaget, og et sted mellom ti og 15 for de øvrige, men både Stålstrøm og Ruth kan gllimte til og da er også medajefinalen innen rekkevidde for begge. At de norske seilerne har teknikken og kunnskapene inne betviler vi ikke, men utfordringen blir å holde hodet kaldt når det koker rundt dem. Da kan Stålstrøm og Starlagets erfaringer kommer godt med. Glem ikke at Eivind Melleby var millimeter fra å komme med på det norske OL laget i Laser allerede i 1996, men han ble slått knepent av Peer Moberg som endte med bronse i mesterskapet,

Les om programmet i Weymouth her

ISAFs OL side

Først ute av de norske seilerne er Starlaget som starter 29. juli og avslutter med medaljefinale 5. august. Laserseilerne starter 30. juli og har medaljefinale 6. august, mens brettseilerne begynner sin konkurranse 31. juli og avslutter 7. august.