Kamp om pallen i Volvo Ocean Race

Kamp om pallen i Volvo Ocean Race

«Groupama» er klar for toppen av pallen. De to andre trinnene er ledige.

Publisert Sist oppdatert

De seks båtene i Volvo Ocean Race nærmer seg mål i Galway på den siste og avgjørende etappen i årets Volvo Ocean Race. Mens det er lite å gjøre med «Groupama»s forsprang på 25 poeng, er kampen om de neste plassene helt åpen.

Kun seks poeng skiller «Puma» på 2. plass og «Telefonica» på 4. Imellom ligger «Camper» to poeng foran «Telefonica». Med 30 poeng til vinneren av etappen, og fem poengs intervaller mellom de neste plassene, vil den innbyrdes plasseringen mellom disse tre være avgjørende, selv om in port-regattaen i Galway, som avslutter Volvo Ocean Race, har seks poeng til vinneren og deretter fem, fire, tre, to og en til de neste plasseringene.

Mye kan skje ennå

Det er mye som kan skje på det som er igjen av denne etappen. Båtene vil i løpet av de neste timene runde Fastnet Rock. Oppunder kysten av Irtland er det ventet at vinden vil løye, før den igjen friskner på før målgang i Galway utpå kvelden i dag, Ledende «Telefonica» har ca. 140 nm igjen å seile, og ved siste oppgitte posisjoner ledet den spanske båten med 0.2 nm på «Puma» og 0.3 nm på «Camper», mens «Groupama» lå 1.9 nm bak.

Neste posisjonsoppdatering kommer ca. kl 1115 norsk tid.

Dersom rekkefølgen holder seg til mål, vil «Puma» lede i kampen om 2. plassen foran siste in port-seilas med ett fattig poeng til gode på «Telefonica», mens «Camper» vil måtte hente inn åtte poeng på «Telefonica», en umulig oppgave. Selv med 4. plass i mål, vil «Groupama» være sikret sammenlagtseieren uavhenig av utfallet av in port-seilasen.

Følg innspurten direkte her