20 5.5 metere i Risør

Risør Seilforening arrangerer i helgen King Oscar Cup, åpent NM for 5.5 meterne. 20 båter fra fire nasjoner deltar i mesterskapet som skal vise at foreningen er en verdig VM arrangør i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Risør Seilforening har stort jubileum i 2014 og i den anledning vil de søke om å få VM for 5.5 metere til byen. Derfor har de invitert til åpent NM denne helgen, i forbindelse med seilasene om King Oscars Cup. Hele 20 båter stiller til start inklusive seks moderne båter hvorav to er fra Bahamas og en fra Nederland. Seilerne har hatt fine forhold på banen sør for Stangholmen og har på to dager gjennomført fem seilaser. Kristian Nergaard med mannskapet Johan Barne og Trond Sollid-Sæther leder med ett poengs forsprand til Gavin MacKinney fra Bahamas som har med seg Peter Hauff og Martin Ranhoff. Av Evolution båtene som er bygget før 1994 leder tyske Michael Shultz, Max Miller og Jens Maladinsky foran Dag O Hødnebø, Erik Nilsen og Halvor Halvorsen.

Den internasjonale klasseklubben for 5.5 metere vil på sitt årsmøte til høsten ta endelig stiling til søknaden fra Risør Seilforening, men i følge presidenten Kaspar Staubenrauch som befinner seg i Risør ligger foreningen godt an til å få arrangementet i 2014.

Se resultatlisten her