Claus Landmarks «Santa», et samarbeidsprosjekt med Elvstrøm Sails,
Race village i Stockholm. Foto Oscar Kihlborg/KSSS

ÅF Offshore Race igang med havneseilas i Stockholm

Foran øynene på titusenvis av ivrige tilskuere startet ÅF Offshore Race med havneseilas i sentrum av Stockholm lørdag. Idag starter selve regattaen rundt Gotland.

Publisert Sist oppdatert

For første gang i regattaens mer enn 70-årige historie, starter Gotland Runds seilasen fra Stockholms sentrum. Den er klassiske regattaen har fått et nytt format. De vel 225 båtene starter ved Skeppsbroen i sentrale Stockholm og første etappe blir et skjærgårdsrace på ca 40 nautske mil med re-start ved Sandhamn der den klassiske Gotland Rundt seilasen starter og returnerer.

ÅF Gotland Race hjemmeside, se her

Tre norske båter deltar  i ORC A, TP52 «Sigri» (Wolfpack} med Magnus «Mange» Olsson, Cookson 50 «Camilla» og Farr 400 «Santa» som har sin regattadebut med skipper Claus Landmark. Klikk på båtnavnet og du får mannskapsliste, posisjon etc. Se resten av listen her

Claus Landmark og "Team Santa" har jobbet natt og dag for å klargjøre teamets splitter nye Farr 400. Båten kom direkte fra verftet i Dubai for en uke siden og det har vært en intens jobb å få alt på plass. - Det har vært både spennende og krevende å sette sammen deler fra ulike leverandører, og selvfølgelig en stor lettelse å se at alt passer, sier Landmark. - Dette er nemlig ingen selvfølge, og i dette tilfelle ville en liten miss hindret oss i å kappseile rundt Gotland. Vi har rullet ut supre seil fra Elvstrøm Sails, og nå gleder vi oss til starten går på søndag formiddag. Vi har seilt båten i kun tre timer. Litt bedre enn ikkeno, men vi kjenner på langt nær denne båten som ikke ligner på noe vi har seilt før. Vi ser at Farr 400 har et enormt potensiale på unnavind med sine 300 kvadratmeter seil og totalt 4 ton, sier en forventningsfull Claus Landmark. - Vi satser på at vår rutinerte bestning på 9 mann fra Norge, Sverige og Danmark skal kompensere for mangel på trening, sier han.

 

Mannskapet fra venstre: Johan Ek, Lars Landmark, Lars Even Nilssen, Oscar Egnell, Vegard Guttormsen, Henrik Dahl og Claus Landmark. Jonas Haggbom og Claus Lindstrøm var ikke tilstede da bildet ble tatt.