Deltakere og funkjonærer foran villaen på Rødtangen
DCIM\100GOPRO

Svenskene åpnet best i Master NM i Laser

Laser er båten for de som liker å trene styrke sier Arild Holt, 2 visepresident i Norge Seilforbund. Arild har selt Laser siden 13-årsalderen og er beste normann i Master-NM.

Publisert Sist oppdatert

Bilde: Ledere i hver sin klasse etter dag en, fra venstre: Tomas Nordqvist, Agneta Jonsson, Arild Holt, Knut Beck

29 båter stilte til start i Master NM i Laser i regi av Drammen seilforening på Rødtangen. Anlegget på Rødtangen er oppgradert med nye brygger og jollerampe som masterne har fått æren av å innvie. Master NM er en eksklusiv regatta for seilere eldre enn 35 år, og er ikke et offisielt NM. Tre svenske, en dansk og en finsk seiler har også tatt turen til Rødtangen, og Svenskene har ubeskjedent lagt beslag på ledelsen i to av fire klasser.

Feltet er delt inn etter alder og rigg. 5 båter seiler med radialrigg. 3 av dem er damer. Resten av feltet er delt inn etter alder. Apprecient 35-44 år, Master 45-54, grand master 55-64 og great grand master 65+.

Det ble avhold fire seilaser i dag i 4-7 sekundmeter fra syd. Strømmen fra Drammensfjorden spilte inn på banen, men var variabel og vanskelig å lese. Seilerne er innkvartert i seilforeningens enorme villa fra 1800-tallet. Når dette skrives er første fase av grillfesten over. Utsikten mot solnedgangen gjør gamle sjeler nostalgiske, og det spørs om ikke det sosiale prioriteres like høyt som morgendagens seiling.

Undertegnede er med uten å blande seg inn i tetbildet. Når dette skrives kjennes bena som to tømmerstokker. Jeg kjøpte Laser for to uker siden, og har prøvd den en gang før NM. Jeg oppfordrer alle gamle jolleseilere til å gjøre det samme! Du kan lese mer om erfaringene i et fremtidig nummer av Seilas,

Her er lederne etter dag en:

Radial: Agneta Jonsson, KKKK

Apprentice: Arild Holt, Oslo Seilforening

Master: Tomas Nordqvist, GKSS

Grand Master: Knut Beck, Hurum Seilforening