De store båtenes dyst

20 båter klare til start i Hankø Race Week.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: «Ille Moro», Ludvis Daaes Bavara 42 Match er alltid blant favorittene. Arkivfoto.

Hankø Race Week starter med de største båtene denne helgen. Inklusive er EM i X-35 og ranking-seilas for NORC. I overkant av 20 båter ventet langs bryggene er stemningen god og forhåpentlig blir konkurransen tett.

Hankø Race Week er en av de viktigste regattaene på KNS terminliste, og i år er også de større båtene tilbake på Hankø med Hankø Big Boat Series fra 30. juni til 3. juli. 11 båter stiller til start i ORC klassen, mens ti båter deltar i et litt slunkent europamesterskap for X-35 der syv norske båter anført av Eivind Astrup og et lag fra Wolfpack Racing Team stiller mot blant annet fjorårets VM vinner i klassen, danske Morten Ulrikkeholm og laget på «Oxygene». Også svenske Johan Lindell med «Firefly», som for anledningen har forsterket laget med Martin Strandberg bør være med i tetkampen her.

«NORsteam»,  «Ille Moro» med Ludvig Daae og Jan Henrik Brydes «Xanthippe» er trolig de største favorittene i blant NORC båtene,

Deltakerliste for Hankø Race Week inkl. ORC

Deltakerliste for X-35

Hankø Race Week for kjølbåter starter 4. og varer frem til 8. juli. Denne helgen har 5.5 meterne tatt veien til Risør og et åpent norsk mesterskap i klassen, men fra og med 4. er denne klassen samt Formula 18, 11m OD, Melges 24, Express, H-Boat, Drake og IOD klassen på plass på Hankø.