Yann Elies tok første stikk

Kristin Songe Møller seilte seg opp mot slutten av første etappe av La Solitaire du Figaro.

Publisert Sist oppdatert

Den rutinerte franske soloseileren vant første etappe i klassikeren La Solitaire du Figaro - Eric Bompard Cachemire. Han brukte 3 dager, 3 timer, 9 minutter og 7 sekunder på de 451 nautiske milene fra Paimpol til Gijon, Spania og var seks timer og 13 minutter foran Kristin Songe Møller.

Yann Elies var inne igår, onsdag 17. juni kl 15:59:07, mindere enn ni minutter foran Morgan Lagraviere som igjen hadde 11 minutter på Fabien Delahaye på 3. plass. Disse tre dominerte seilasen helt fra start og fikk et klart forsprang på konkurrentene ved å tråkle seg mellom grunnene i den nordlige delen av Bretagne. Dette tok de godt vare på i den lette og vanskelige vinden og de greide å holde farten også gjennom tåken den andre natten til sjøs. Her var også skipsfarten en tøff utfordring. Til slutt var de best posisjonert for det store vindskiftet på det siste strekket inn mot Gijon.

Kristin Songe Møller hadde bare to båter bak seg i mål, men det var også tre som ikke fullførte seilasen. Selv om det ikke skinner av plasseringen er det grunn til å være imponert over den norske seileren som holdt godt følge med konkurrentene og i snitt var mindre enn en halv knop langsommere enn vinneren.

Resultater på den første av tre etapper:

1     Groupe Queguiner / Journal des entreprises Yann Elies, 3 dager, 3 timer, 9 minutter og 7 sekunder. Snitthastighet 5.89 knop.

2     VENDEE Morgan Lagravière, 3 dager, 3 timer, 18 minutter og 4 sekunder. Snitthastighet 5.88 knop.

3     SKIPPER MACIF 2012 Fabien Delahaye, 3 dager, 3 timer, 29 minutter og 26 sekunder. Snitthastighet 5.87 knop.

32   KRISTIN FOR FULLE SEIL Kristin Songe Moller.  I mål kl 22:12:56 etter 3 dager, 9 timer, 22 minutter og 56 sekunder. Snitthastighet 5.44 knop.