Team Korea klare for Louis Vuitton Cup

Team Korea har betalt sin startkontingent til Louis Vuitton Cup og blir dermed den fjerde utfordrer til de 34 seilaser om America's Cup i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Team Korea har meldt seg på og betalt sin startkontingent til Louis Vuitton Cup (America's Cup Challenger Series) og er dermed klare for San Francisco med ny AC72 i 2013. Det markerer første gang et lag fra Korea kommer til å delta i America's Cup. Ufordringen for laget blir nå å få tegnet og bygget en AC72 som i henhold til reglene skal bygges i utfordrerens hjemland. Valg av konstruktør er imidlertid fritt.

Skipper på Team Korea blir australske Nathan Outteridge, flerfoldig verdensmester både i 49er og Moth. Han gjorde sin debut i AC45 klassen i april under regattaen i Napoli og tok kort tid på å komme seg inn i toppen av klassen. Med er godt resultat i Newport senere i måneden er 4. plass sammenlagt innen rekkevidde for det koreanske laget som så langt ikke har koreanske seilere ombord. 

Team Korea er sammen med Artemis Racing (SWE), Emirates Team New Zealand (NZL) og Luna Rossa Challenge (ITA) utfordrerne til de 34. seilasene om America's Cup. ORACLE TEAM USA, med skipper Jimmy Spithill og med base i San Francisco, er forsvarer.

Påmeldingsfristen er nå utsatt til 1. august og det er dermed håp om å få med flere båter. Blant annet jobbes det hardt i Frankrike for å få løftet familieprosjektet til brødrene Peyron til nødvendig finansiering.