Søk i arkivet

FØRST: Kristin Songe-Møller er første nordmann som stiller i den tøffe regattaen. (Foto:Alexis Courcoux)
FØRST: Kristin Songe-Møller er første nordmann som stiller i den tøffe regattaen. (Foto: Alexis Courcoux)

– Burde trent på å skrive autografer

På søndag starter Kristin Songe-Møller i La Solitaire du Figaro. Noe av det tøffeste en soloseiler kan starte i.

HOVEDBILDE: Kristin Songe-Møller er klar for Figaro-start på søndag. (Foto:
Alexis Courcoux)


– Jeg har ikke helt rukket å bli nervøs ennå. Det er litt hektiske dager, sier Kristin Songe-Møller til Seilas.

Songe-Møller, Asker Seilforening, er i Frankrike og på søndag starter hun og hennes Figaro 2 «KRISTIN for fulle seil» i noe av det tøffeste man kan gjøre i soloseiling: «La Solitaire du Figaro–Eric Bombard Cahchemire».

Songe-Møller har vært i Frankrike siden februar og har trent opp mot søndagens Figaro-start hvor 37 båter starter i den først etappen. Figaro-regattaen, regattaen med det lange navnet, er delt inn i tre etapper. Den første etappen starter fra franske Paimpol og går ca 504 n mil over Biskayabukta til Gijón. 1. juli er det ny start og målet er Saint Gilles Croix de Vie, en distanse på 442 n mil. Der får seilerne noen dagers pause før de igjen starter 8. juli. Da er banen lagt slik at de skal opp langs den engelske kysten, med målgang i franske Cherbourg/Octeville, ca. 486 n mil etter start.

Figaro-regattaen er en stor mediebegivenhet i Frankrike og regattaen er kjent for å være knalltøff. Derfor er også pressen betydelig til stede før starten i Frankrike.

– Det er helt vilt. Man burde kanskje følt seg litt som en kjendis, men jeg føler meg mer som en apekatt i bur, sier Songe-Møller.

– Det er fotografer, TV, presse, publikum og autografskriving. Tenkt det – autografskriving, sier hun ivrig.

– Jeg  burde kanskje trent litt mer på akkurat det, legger hun til og ler.

Rookies
Kristin Songe-Møller kjøpte sin Figaro 2 ifjor. Den seilte hun hjem sammen med sin far før hun igjen seilte den tilbake til Frankrike. For å gjøre Figaro på heltid.

– Vi var på briefing for «rookingene» igår og der ble vi fortalt at vi må seile innenfor vår egen komfortsone og ikke prøve å følge ringrevene i feltet, sier hun.

Det er første gang en norsk seiler stiller i Figaro og Songe-Møller (35) skal også kjempe om trofeet «Bénéteau Bizuths», trofeet for førstegangsseilerne av Figaro. Det er fem på den listen utenom Songe-Møller: Corentin Horeau (23) FRA, Thomas Normand (25) FRA, Julien Villion (24) FRA, Nick Cherry (27) GBR og Henry Bomby (21) GBR.

På søndag ser det ut til å bli mye vind under starten, men ifølge Songe-Møller skal det komme et høytrykk som demper vinden til lette vinder fra nord.

– For meg gjelder det å komme trygt rundt banen uten å ødelegge hverken meg selv eller båten, sier hun.

– Jeg har nådd målet mitt om jeg fullfører og samtidig vet at jeg har gjort så godt jeg absolutt har kunnet gjøre, avslutter Songe-Møller.

Du kan følge «La Solitaire du Figaro–Eric Bombard Cahchemire» her. Og når regattaen starter kan du følge Songe-Møller på tracking som oppdateres hvert sjette minutt.
MYE VIND: I Prologen møtte Figaro-seilerne 30-35 knop steady vind. (Foto:
Alexis Courcoux)
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen