Søk i arkivet

Så hard er konkurransen blitt også blant de klassiske båtene at hele mannskapet blir kommandert opp langs ripa til lo for å redusere krengingen på kryss.
Så hard er konkurransen blitt også blant de klassiske båtene at hele mannskapet blir kommandert opp langs ripa til lo for å redusere krengingen på kryss. Foto:
Foruten R-klassene var det også flere skjærgårdskryssere med i regattaen.
Foruten R-klassene var det også flere skjærgårdskryssere med i regattaen.
Det blåste friskt i Flensburg. Her er den danske 12-meteren «Thea» noe overrigget på bidevind.
Det blåste friskt i Flensburg. Her er den danske 12-meteren «Thea» noe overrigget på bidevind. Foto:
En vakker, svensk 40 kvm skjærgårdskrysser, godt revet på kryssen.
En vakker, svensk 40 kvm skjærgårdskrysser, godt revet på kryssen. Foto:

Frisk regattastart for klassikerne

Sommerens regattastart for de klassiske trebåtene ble gjennomført sist helg under svært friske forhold i Flensburg i regi av Robbe & Berking.

Sterk vind med kuling i kastene og regn la ingen demper på stemningen da Flensburg seilforening arrangerte årets første regatta for de klassiske trebåtene sist helg. Tyske, danske og svenske deltakere konkurrerte både i Draker, Knarrer, Skjærgårdskryssere, spissgattere og R-båter fra 5,5 til 12 metere. Den entusiastiske lederen for Robbe & Berking, Oliver Berking, stilte hele sitt anlegg til disposisjon. Han fortalte at det heretter vil bli en fast årlig samling for de klassiske trebåtene i Flensburg, sponset av han selskap.

Her er noen glimt fra regattaen.  Du finner mer fra Flensburgregattaen på: www.classics.robbeberking.de

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen