Fire båter i kulingduell

Fire båter i kulingduell

Med 650 nm igjen til Lorient har den 8. etappen i Volvo Ocan Race utviklet seg til et bikkjeslagsmål i kulingkastene mellom fire båter som alle slåss om sammenlagtseieren.

Publisert Sist oppdatert

«Telefónica» har holdt på ledelsen helt siden rundingen ved Azorene, men det er svært jevnt og alle gir full gass selv om det til tider er overlevelseforhold på havet med vind rundt 40 knop og båthastigheter på over 25 knop. Trolig blir vinneren den som best kan finne balansen mellom å presse båten hardt, men ikke så hardt at man risikerer båt og utstyr. Det er mye som står på spill med bare 23 poeng som skiller de fire beste båtene sammenlagt. Dermed har heller ingen av lagene råd til havarier på denne etappen.

Det kjempes også om 24 timers rekorden i årets Volvo Ocean Race som inntil nå holdes av «CAMPER with Emirates Team New Zealand», med 514.2 nm og en snitthastighet på 21.4 knop. Den kan godt bli slått i løpet av de neste 24 timene.

0400 UTC idag morges var det såvidt over 600 nm til mål utenfor Lorient. Det betyr at båtene er inne i løpet av morgendagen.

Med denne rekkefølgen i mål, blir poengsummene sammenlagt:

Telefonica   211

Groupama  209

Puma  201

Camper  181