Søk i arkivet

Følg TwoStar 2012 direkte

Shorthand-regattaen starter i morgen, og dekningen blir bedre enn noen gang.

Watski Skagerrak TwoStar er seilernes svar på Finmarksløpet. I morgen kl 0900 går første start. Det er i år syv klasser, og siste start går kl 11.45.

Ny rally bane
Rally-klassen varny i fkor, men i år er banen annerledes. Rally-klassen er for seilere uten sikkerhetskurs, og det er heller ikke krav til flåte da banen er langt nær land. Banen er delt i to etapper. Første går til Jomfruland og tilbake til Hankø hvor det blir pit-stop. Andre etappe går fra Hankø til Persgrunnen ueten for Grebbestad, og så rundt Sydostgrunnen utenfor Sandefjord, og så tilbake til mål ved Hankø.

Bedre tracking
Rally-klassen vil bli sporet med Trac Trac-løsningen som bruker mobiltelefonsignaler. På den lange banen vil det bli brukt satellittsporing fra Yellowbrick. Dette er den samme løsningen som ble brukt under Fastnet Race i fjor. Teknologien vil gjøre det mer spennende for publikum på land å følge med.

Direkte video
Sleipner stiller opp med sin 58-fots lange arbeidsbåt som vil bli en arbeidsplattform for å dekke arrangementet. Båten vil følge deltagerne til Arendal, og om bord vil det være et kamera som vil sende live, så lenge det er god dekning.

Utfordrende vær
En lavtrykk vil passere banen etter start. Det vil gi et stort vindskift, som vil gi seilerne muligheter og utfordringer. Starten ventes å gå i rundt 10 knop vind fra sør, holder seg frem til de passerer Jomfruland, deretter dreiende NØ og senere N for båtene som seiler mot Arendal.

Du kan følge Watski Skagerrak TwoStar her.


Værkart for TwoStar
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen