ÅRETS SHORTHANDED-SEILERE 2015: Anne og Arild Heldal ble Årets Shorthanded-seilere i 2015, og Anne topper rankinglisten over kvinnelige shorthanded-seilere før sesongen.

Heldal vant Færderseilasen "over all"

Anne og Arild Heldal, et sterkt par i shortandedseiling, vant ikke bare klassen sin i Færderseilasen. De vant også over alle konkurrentene uansett klasse.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Anne og Arild Heldal etter seieren av Bohusracet 2011. Nå vant de Færderseilasen.

For å kåre en over all vinner i Færderseilasen har arrangøren utarbeidet en formel der de på en rimelig rettferdig måte kan veie ulike resultatet opp mot hverandre, selv om båtene ikke seiler seiler samme distanse. Noe verre blir det når de også seiler forskjellig bane, slik som shorthandeseilseilerne har gjort i Færderseilasen.

Disse startet fra Son fredag ettermiddag, med løp via Tristein til Syd-Ost grunnen og deretter tilbake via Tristein og til mål i Horten. Arrangøren har beregnet at vinneren av årets Færderseilas over-all er «Frøkna», en Hansson 31 med LYS 1.19,  som ble seilt av ekteparet Anne og Arild Heldal fra Røyken Seilforening. Herr og fru Heldal er blant Norges beste shorthandedseilere og har blant annet utmerket seg ved å vinne klassen sin i de to siste Bohus-Race.