Odd Roar Wiik og Hilde Aass venter på resten av mannskapet i Pogo 40 "Astragel" på Nærsnes. Foto: Linn Hansen.
Mumm 36 "Mumm A Mia" med Steinar Waler og mannskap klar til start fredag morgen. Foto: Linn Hansen.
Bilder fra Rådhuset i Oslo fredag morgen.

Snilt vær venter

Færderseilasen starter i strålende sol og lite vind.  Se vår værmelding.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Indre oslofjord fredag morgen tatt fra webkameraet på Slemmestad.

Færderseilasen vil bli preget av mye sol og lette vinder. Den kommer til å bli utfordrene, og det gjelder å få plukket opp den lille vinden som kommer.

Vindobservasjoner

Akkurat nå er det 5 m/s på Færder fyr, men den skal minke, og dreie på nord i det starten går ved middagstider. I indre Oslofjor derimot viser Yr at vinden skal komme fra sør. Akkurat nå blåser det 3 m/s fra nord på Steilene. Med mye sol kan det bli termisk effekt og en svak solgangsbris. Varmt blir det også, opp mot 20 grader inne i fjorden. Vindmåleren i Drøbaksund er akkurat nå nede, men i følge Martin haglev i Rå Sport skal den være oppe igjen kl 12.00 i dag. Du finner vindmåleren her.

Motstrøm

I Oslo er det lavvann kl 15:28 i dag og høyvann kl 22.20. Marinogramet fra yr forteller at det blir svak strøm inn fjorden. Det betyr at det vil lønne seg å holde seg når land, og at mye vil bli avgjort gjennom Drøbaksund.

Følg Færderseilasen minutt for minutt! Seilas vil ha reportasjeteam på plass under hele Færderseilasen som vil holde deg oppdatert med nyheter, bilder, film, blogg og analyser på en egen nettside som er dedikert til Færder’n. Du finner «Live» siden her.


Du finner en liste over vindmålere og webkamera her.