«Abu Dhabi» vant etappen, men «Groupama» har tatt ledelsen i Volvo Ocean Race

Etter 12 dager og mer enn 3500 nautiske mil skilte kun fire timer og 20 minutter første og siste båt i mål. Mellom de to første var det mindre enn seks minutter.

Publisert Sist oppdatert

Ian Walkers «Abu Dhabi» hadde ledet siden 26. mai og å la til å ta en klar etappeseier, men Franck Cammas og mannskapet på «Groupama» kom sterkt mot slutten og var nære ved å vippe Walker og hans menn fra toppen av pallen. «Abu Dhabi» gikk i mål kl. 21:23:54 UTC igår etter noen nervepirrende timers seilas opp Tagus elven til målet utenfor Lisboa. Sistemann på pallen, «PUMA Ocean Racing powered by BERG» var inne kl  23:26:22 UTC. Den mest spennende innspurten var likevel mellom «Team Telefónica» som passerte en skuffer Chris Nicholson på «Camper» og var ett minutt og 42 sekunder foran i mål. En viktig plassering for begge da de fem poengene man sloss om kan være avgjørende for utfallet av hele Volvo Ocean Race der det nå gjenstår tre in port seilaser og to etapper. «Team Sanya» hang godt med på denne etappen og var en stund oppe på 4. plass, men ble fraseilt mot slutten og var inne idag 01:44:25 UTC.

«Groupama» måtte slå «Telefonica» og ha minst en båt mellom dem for å overta ledelsen i sammendraget. Det oppnådde den franske båten som nå for første gang siden start leder regattaen sammenlagt. Iker Martinez´ «Telefonica vant de to første etappene og har ledet regattaen fra start. Historisk har den båten som vant første etappe alltid vunnet i Whitbread/Volvo Ocean Race, men denne tradisjon kan nå bli brutt, selv om det er lite som skiller de to ledende båtene. «Groupama»s styrke ser nå ut til å ligge i båtens sløreegenskaper der det synes å være lite konkurrentene kan stille opp med. Interessant er det at alle de tre ledende båtene er tegnet av Juan Kouyoumdjian som har dominert de tre siste utgavene av Volvo Ocean Race.

Rekkefølger etter etappe 7.

1 Groupama sailing team 25 183

2 Team Telefónica 15 180

3 PUMA Ocean Racing by BERG 20 171

4 CAMPER with Emirates Team NZ 10 162

5 Abu Dhabi Ocean Racing 30 104

6 Team Sanya 5 32