Ny Europacup for OL-klassene

Mens ISAFs verdenscup sliter med deltakelsen, særlig til regattaene i Mellbourne og Miami, har EUROSAF lansert en ny europeisk serie som inkluderer mange av de etablerte regattaene på dette kontinentet.

Publisert Sist oppdatert

EUROSAF har sammen med arrangørene av Garda Olympic Week, Italia; Delta Lloyd Regatta, Nederland; Sail for Gold, Storbritannia; Kieler Woche, Tyskland og Semaine Olympique Française, Frankrike, undetegnet en intensjonsavtale og etalert regelverket for en ny serie som skal starte i 2013, kjent som  EUROSAF European Sailing Cup.

Disse fem regattaene vil utgjøre en serie og starter i mai 2013 med regattaen på Gardasjøen og fortsetter deretter med Delta Lloyd Regatta, også den i mai, Sail for Gold tidlig i juni og Kieler Woche som vanlig fra midten av juni. Serien vil bli avsluttet på høsten med Semaine Olympique Française i La Rochelle. Disse er alle førsteklasses etablerte stevner for OL-seilerne og denne nye serien vil gi et ekstra konkurranseelement i den europeiske seilsesongen

Generalskretæren i det danske seilforbundet, Dan Ibsen som også er visepresident i EUROSAF og leder for stringskomiteen for EUROSAF European Sailing Cup uttalte etter annonseringen: - Vi i EUROSAF er glade for å ha inngått avtale med de fem arrangørene om denne serien. Dette er gode nyheter for olympisk seiling i Europa.