«Groupama» på vei opp, «Sanya» taper

Volvo Ocean Race er nå inne i de siste 1000 nm på vei mot Lisboa og seilene er i innspurtsfasen. All energi går til å trimme for optimal fart og til å treffe det riktige kursvalget. Se video

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: «Groupama» lå bak «Sanya», er nå forbi.

Feltet er stadig mer komprimert, selv om «Abu Dhabí» og «Puma» fortsatt skiller seg ut, førstnevnte med et forsprang på 29 nm og det mellom «Puma» på 2 og «Camper» på 3 plass skiller 25 nm. Bak er det imidlerti tettere, og «Camper» har mindre enn en halv nautisk mil å gå på i forhold til «Groupama» som med større fart er ventet å passere til neste rapportering.

De neste 1000 nautiske milene vil arte seg som et dragrace til mål, men mot slutten av etappen er det ventet lett og skiftende vind som kan ksnu opp ned på alle plasseringene til nå.

- Jeg tror alle båtene vil være innenfor en time i forhold til hverandre, sier «Abu Dhabi» skipper Ian Walker. - Jeg frykter at hele feltet skal samles til en omstart i lett vind rett utenfor Lisboa. Jeg tror vi trenger  en ledelse på 10-20 nm om vi skal ha noen sjanse da, sier han.

Det er god og rask seiling for alle nå, med sjøtemperatur på 19 grader og vinden aktenom tvers.