OL opptrappingen igang for Stargutta

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen drar idag til OL banene i Weymouth for å trene før Scandia Sail for Gold, verdenscupregattaen som begynner om en uke.

Publisert Sist oppdatert

Om litt over to måneder, 29. juli, kun to dager etter at OL offisielt har startet, skal Starbåtene ha sin første seilas i Weymouth. Nå fokuserer seilerne på de neste to månendene og hvordan de kan forberede seg enda bedre enn konkurrentene.

Team Lodestar har hatt en fin vårsesong, med EM-bronse og klatring til 1. plass på verdensrankingen. Midt oppe i dette kom 17 plassen i VM som en skikkelig nedtur, men i ettertid når skuffelsen har lagt seg, gir VM resultatet seilerne innsikt i hva det var som ikke funket, og en god mulighet til å forbedre seg der hvor man nå er svakest.

Gutta har tilbragt mye tid i gymmen de siste ukene, slik at de fysisk skal kunne takle alle vindforhold, også når det råblåser, med et trygt smil om munnen. De har også hatt tid sammen med den mentale treneren Ander Wilhelmsen for å komme i riktig modus mentalt. Generalprøven blir nå Skandia Sail for Gold regattaen der de får møte alle de andre OL lagene, i tillegg til mange andre.

Resten av sommeren  byr på mye farting frem og tilbake til Weymouth for de siste forberedelsene. OL banene er stengt for seiling de første to ukene i juli så da blir det tid til familie og venner før de siste forberedelsen starter i Oslo 9. juli og så er det tilbake til Weymouth 18. juli.

NRK sender seiling direkte fra OL, og Jon Herwig Carlsen sammen med yours truly skal forsøke å guide et stort og interessert seilerpublikum gjennom regattaen som forhåpentlig ender med norsk topplassering. Siste (og eneste) gang det ble norsk medalje i Star var i 1968 i Acapulco da Peder Lunde jr og Per Olav Wiken tok en sterk sølvmedalje. Så det er på tide med mer norsk metall.