Silkeføre til Skagen

I kveld starter Skagen Invitational. Været står i sterk kontrast til Skagen Race i forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Skagen Invitational er en regatta arrangert av Bunnefjorden seilforening av seilere som ikke kunne seile Skagen race på grunn av familiekonflikt med 17. mai. Mens det var kaldt, regn og både vindstille og kuling, vil denne ukens skagensseilere oppleve behaglig temperatur og lette vinder fra vest og syd.

– Det blir nok «Al Capone» føre, humrer Christian von Trepka på telefon. Han er skipper på den superlette regattamaskinen. Von Trepka er også en av initiativtakerne til regattaen.

Yr melder om lett bris fra vest-sørvest i kveld, om minker utover natten.

HH Skagen race gikk fra vindstille til kryss i kuling. Les: Få båter fullførte Skagen Race

Kortere bane

Starten på regattaen med 15 deltagere går kl 21.00 i kveld ut fra Hankø. Derfra går rute ned til Skålholmen ved Väderöarna. Derfra kan båtene sette kursen rett mot Skagen. Det gjør banen ca 15 nm kortere enn HH Skagen race som starter i Åsgårdstrand og som følger svenskekysten lenger sydover før kursen settes mot Skagen.

Fra Skagen til Sverige

Arrangøren setter også opp en regatta fra Skagen til Käringöen utenfor Tjörn på Bohuslän. Denne regattaen starter på søndag. På Käringöen vil det bli et sosialt arrangement på Petersons Krog. Det gode været skal holde seg over helgen, og prognosene for søndag sier også lett vind.

Godvær i Skagen til helgen.