Få båter fullførte Skagen Race

 «Solo» først i mål etter et slitsom avslutning.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Tøffe forhold om bord i «Jokermann», foto  Øivind Brudevoll

Per Ottar Skaaret og Øivind Brudevoll kom i mål som båt nummer to. Brudevoll rapportere om vind på 40 knop (20 m/s), og at det ble tøft for to personer å håndtere en 50-foter. Han mener at de tøffe forholdene gjorde at over-all seieren glapp. Vinneren av den store shorthandklassen, og første båt i mål var Rune Aasberg og Simen Løvgren som var inne  i går kveld.

Få båter i Skagen

Det var 93 båter på meldt, men bare 78 båter startet fra Åsgårdstrand på onsdag kveld. Bare 20 deltagerbåter er kommet frem til Skagen.

Det ligger flere norske båter enn 20 her i havna i Skagen, forteller Linn Krogh Hansen som seilte mannskap på «Wasabi», en First 35. De kom i mål rett før kl 02.00 i dag. Mange båter har brutt, men allikevel valgt å gå til Skagen. «Wasabi», ble nummer tre i sin klasse.

Tøff avslutning

Til tider var det kun to mann som seilte båten. Vi andre lå å spøy, forteller en sliten Linn Krogh Hansen på telefon. Vi så vinde opp mot 50 knop, og seilte med klossrevet storseil. Med mye strøm så var det ille. Vinden kom når vi passerte Väderöarna i går, og gjorde at vi fikk vinden rett i trynet da vi rundet Brofjorden, og satte kursen mot Skagen.

Vinnere

Skagen Race var delt opp i syv klasser. Minste shorthandklassen ble vunnet av «Venninna» med Svein Olav Moe som skipper, kun to båter fullførte Største shorthandklassen ble vunnet av «Solo» me Rune Aasberg, fem båter fullførte. LYS uten spinnaker ble vunnet av « Hemith III» med Thor Arve Øveraasen. Båten var den eneste som fullførte klassen. Ingen båter fullførte LYS og den minste LYS-klassen. LYS 1,28-1.32 ble vunnet av « Tussi» med Dag Trætten som skipper. Størtse LYS-klassen ble vunnet av « Teknova/Albatross Racing» med Bengt Falkenberg som skipper.

Du finner resultatlisten her