Snart jorden rundt

De ti båtene som deltar i jorden rundt seilasen «Clipper Round the World Race» vil krysse Atlanteren ved St. Hanstider og legger så kursen tilbake mot må i England.

Publisert Sist oppdatert

HOVEBILDE: Det er tøft å kappseile jorden rundt, men alle som seiler med i de ti båtene som deltar i «Clipper Round the World Race» betaler for  å delta.

Verdens lengste regatta er Clipper Round the World Race med sine 40.000 nautiske mil. Bak regattaen står den berømte britiske seileren Sir. Robin Knox-Johnstone.  Alle båtene er identiske og seiler med mannskap som betaler for å være med i regattaen. Starten gikk i England 31. juli i fjor. Etter nesten et års hard seiling er båtene ventet i mål i juli måned.

Båtene har seilt til Rio de Janeiro, over til Cape Town, videre til Australia og New Zealand, østover til Singapore, over til California, gjennom Panamakanalen og østover til New York.  Nå er båtene på vei mot Atlanterhavet igjen og ved St. Hans tider legger de kursen nordover mot England og til mål i Southampton i slutten av juli.