Oppsiktsvekkende om spansk votering

I den betente striden som er oppstått i kjølvannet av ISAF councils vedak om å erstatte windsurfing med kiting, kommer nå det spanske seilforbundet med en oppsiktsvekkende innrømmelse.

Publisert Sist oppdatert

På det spanske seilforbundets hjemmeside har formannen i forbundet, som også representerer Spania i Council, gått ut med en offentlig beklagelse om at han desverre pga. av uoversiktlig avstemningsprosedyre i forbindelse med avstemningen mellom kite og windsurfing kom til å stemme på kite, mens hans hensikt var å stemme for windsurfing. Avstemningsresultatet var som kjent 19:17 i favør av kite. Dersom Spania hadde stemt slik de hadde til hensikt, ville resultatet vært 18:18.

- Dersom Norge hadde stemt slik det på forhånd var enighet om i gruppe G, ville resultatet vært 19:17 i favør av windsurfing, sier Egil Mollestad i Norsk Brettseiler Klubb til Seilas. - Stig Hvide Smith hevder han måtte følge flertallet i gruppe G. I henhold til han selv var til syvende og sist Norge og Estland for windsurfing, mens Danmark, Sverige og Finland var for kite. Island avsto fra å stemme. Det matematisk korrekte ville da vært at Finland stemte for kite og Norge for windsurfing. Dette skjedde i Englands gruppe hvor England stemte for windsurfing mens Irland stemte for kite, fortsetter Mollestad. - Ifølge referat fra møtet argumenterte Hvide Smith i første fase av møtet for windsurfing, men skiftet av en eller annen grunn mening og gikk på slutten av møtet på talerstolen og støttet kite, sier han.

- Det for windsurfing tragiske utfallet av avstemning, skyldes derfor at Spania stemte feil og at Hvide Smith avvek fra Norges Seilforbunds på forhånd avtalte holdning. Så kan vi jo lure på om det var flere som misforsto avstemningsprosedyren, sier Mollestad.

Her følger den engelske versjonen av den spanske beklagelsen

Det spanske seilforbundet vil nå støtte underskriftskampanjen som pågår i det internasjonale brettseilermiljøet og oppfordrer andre til å gjøre det samme.