Sterk VM avslutning for Kristian Ruth

Med 8., 7. og 21 plass blant 56 båter i de tre siste seilasene i Laser VMs gullfinale, ble det 18. plass til Kristian Ruth til slutt. Nasjonsmessig kom nordmannen på 15. plass.

Publisert Sist oppdatert

Bortsett fra i den siste verdenscupregattaen i Hyeres der Kristian Ruth glimtet til med 7. plass, er dette mesterskapet der absolutt hele verdenseliten var på plass, hans beste regatta siden 9. plassen i OL i 2008. Alt tyder nå på at Ruth er i ferd med å prikke inn formen slik at det kan bli en ny OL deltakelse på Askergutten.

- VM er over, medaljene delt ut, og selv om det ikke ble en medalje på meg denne gangen, er jeg veldig fornøyd med egen seiling, sier Kristian Ruth i sin facebook. - Seilte ganske så dårlig i de innledende seilasene de første fire dagene, men seilte til tider veldig bra i finalene de siste tre dagene, og jeg var en av de aller beste de dagene, og en av de få som ikke strøk et eneste finalerace. I VM er det to stryk, men maks et finalerace. Endte til slutt på 18. plass, noe som er mitt beste VM noen sinne. I VM 2008 ble jeg ca. 50, og da ble jeg nr. 10 i OL noen måneder senere. I år ble jeg 18 i VM, mon tro hvor bra OL kan bli?

- Nå skal jeg hjem og ha en velfortjent rolig uke med kjæresten min. Gleder meg veldig, avslutter Kritian Ruth

Særlig Ruth har gjort stor fremgang denne sesongen, men selv om Mollatt denne gangen måtte ta til takke med 39. plasss sammenlagt og stort sett havnet bak Ruth i de fleste regattaene der begge har deltatt, har han glimtvis vist meget god seiling, og mye tyder på at Mossegutten vil gi Ruth kamp om OL billetten til siste slutt.

Olympiatoppens Jarle Aambø vil trolig ta ut Starlaget med det aller første, men resten av seilerlaget blir neppe klart før verdenscupregattaen på OL banene i Weymouth tidlig i juni. Før det kommer verdenscupregattaen i Medemblik, så det er ennå for tidlig for Ruth å hvile på laurbærene.

Sluttresulater her