Knut Frostad viser gamle kunstner på brett.
Knut Frostad

Skuffet over at windsurfing er ute av OL

Det er mange som ser med sterk beklagelse at windsurfing nå er på vei bort fra OL. En av dem er Knut Frostad som startet seilkarrieren som brettseiler og var OL reserve i seilbrett allerede i 1988.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg håper Seilas vil kjøre en debatt om OL-klasser og norsk seilsport videre, sier Knut Frostad etter de siste vedtak fra ISAFs Council. - Det er veldig skuffende for Norge at brettseiling ble valgt bort. Jeg er vel ikke helt objektiv der med min bakgrunn, men idag er brettseiling en av de seilklassene som virkelig har vekst på rekrutteringsnivå (ikke bare i Norge), sier han.

- Å velge kiting inn er jeg ikke mot, selv om kiting forandrer veldig mye ettersom det legger store begrensninger på hvor du faktisk kan arrangere regattaer, og seilklubbene har lite å tilby kiting ettersom du må ha en strand eller lignende for å få opp kiten. Ettersom jeg har brukt mye tid i Rio, skal det bli spennende å se hvordan det vil fungere i der. Men kite er bra, bare synd at det var på bekostning av brett og for Norge som nå virkelig har fått fart på rekrutteringen. Det synd selv om Norge også har gode kitere.

- Håper Norge nå vil satse stenhardt på noen av de nye klassene - det er helt klart muligheten vi har ettersom vi er alt for langt bak i de tradisjonelle klassene som går videre, fortsetter Knut Frostad.

- Men det var et spenstig valg av ISAF, det må jeg si. Spesielt at de eliminerte damenes matchracing allerede før denne klassen har vist seg for første (og siste) gang i OL! At de har beholdt 470 er jo helt utrolig når de har to andre klasser som henvender seg til den samme gruppen seilere, avslutter Frostad.