Håp for «Groupama»

«Groupama» har ligget bak på hele etappen, men nå åpner et alternativt kursvalg for nye muligheter i innspurten av etappen til Miami.

Publisert Sist oppdatert

Skiftende vindforhold med friskere vind på vestsiden av øyene kan gjøre innspurten på denne etappen jevnere enn forventet. «Puma» kjemper igjen en desperat kamp for å beholde ledelsen til mål, denne gangen mot «Camper», mens «Groupama» puster seilerne på «Telefonica« skikkelig i nakken.

Utviklingen i dette Volvo Ocean Race har vist at man i hvert fall har fire jevnbyrdige båter som alle i utgangspunktet har eller har hatt seierssjanser. Mastebrudd og havarier har spilt inn, men matematisk kan nå «Telefonica», «Groupama», «Camper» og «Puma» alle vinne regattaen. Derfor er utfallet av denne etappen utrolig viktig. Et plasseringsbytte mellom «Telefonica» og «Groupama» utgjør for eksempel ti poeng i sistnevntes favør og vil redusere «Telefonica»s forsprang til fattige 11 poeng, mens det øker til 21 dersom «Telefonica» greier å holde tredjeplassen.

I øyeblikket ser dette svært spennende ut. Kun 22 nm skiller de to og «Groupama» holder med sin vestlige rute nesten dobbelt så høy hastighet som «Telefonica». Om fartsdifferensen holder vil «Groupama» være forbi i løpet av dagen.

Også for «Puma» vil plasseringene bak i feltet ha stor betydning. «Puma» vil uansett ikke kunne forbedre sin 4. plass sammenlagt etter denne etappen, men vil kunne være tilstrekkelig tett på «Camper» og muligens «Groupama» til å være en reell trussel for disse i sammendraget.

Ett er sikkert: Vi går  mot en spennende avslutning. Det trenger Volvo Ocean Race!