Tommelen ned for Volvo Ocean Race i Stavanger

Prosjektgruppen som nå i et års tid har utredet mullighetene for å arrangere stopover for Volvo Ocean Race i Stavanger har enstemmig anbefalt formannskapet i byen å droppe planene.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektgruppen som er ledet av Anna-Marie Antonius var entusiastisk da de kom hjem fra Alicante i november ifjor etter å ha overvært starten på dette Volvo Ocean Race, men entusiasmen har kjølnet betraktelig etter at de fikk innsyn i kostnadene til Stockholm som var vertshavn i regattaen for tre år siden. Oppholdet her kostet skattebetalerne nærmere 60 millioner kroner, og selv om dette var svenske kroner, er prosjektgruppen ikke i nærheten av å anbefale at Stavanger påtar seg lignende kostnader ved et mulig havnenanløp.

Antonius er også sterkt kritisk til at Volvo Ocean Race nå har endret søknadsprosedyren, slik at man må søke for to race samtidig. Det innebærer at Stavanger for å komme i betraktning måtte søke både for 2015 og 2018. Dette er ikke aktuelt for Stavanger som hadde siktet mot 2018 for å kunne forberede seg skikkelig. Det er også svært usikkert om Norge vil kunne stille båt i de to neste Volvo Ocean Race og dermed ville det uansett være knyttet mye usikkerhet til en norsk havnesøknad.

Prosjektgruppen har nå levert fra seg sin innstilling som skal behandles politisk torsdag 10. mai, men Antonius anser det som lite sannsynlig at byens formannskap vil gå mot gruppen innstilling.