Viktig Star VM starter lørdag

Verdensmesterskapet for Starbåter som arrangereres i Hyeres i dagene 5.-11. mai blir den viktigste regattaen før OL i juli. Da skal de fire siste nasjonene kvalifisere seg.

Publisert Sist oppdatert

Regattaen starter lørdag 5. mai og avsluttes 11 mai med en hvile/reservedag 9. mai. Banen blir den samme som under verdenscupregattaen i Hyeres som nylig ble avsluttet.

De norske seilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen kan denne gangen seile uten noe stort press ettersom de allerede har kvalifisert seg til OL der de er en av de norske medaljekandidatene.

De øvrige som har kvalifisert seg til OL som i alt rommer 16 båter er GBR, Iain Percy og Andrew Simpson, BRA, Robert Scheidt og Bruno Prada, USA, Mark Mendelblatt og Brian Faith, GER, Robert Stanjek og Frithjof Kleen, SWE, Fredrik Løøf og Max Salminen, POL, Mateusz Kusznierewicz og Dominik Zycki, FRA, Xavier Rohart og Pierre Alexis Ponsot, CAN, Richard Clarke og Tyler Bjorn, IRL, Peter O'Leary og David Burrows, POR, Afonso Domingos og Frederico Melo og SUI, Flavio Marazzi og Enrico de Maria.

Best an til å fylle de siste plassen er trolig DEN, ITA og NZL.

Det blir et meget sterkt VM felt der vinneren trolig blir en av de ovennevnte og med nordmennene som medaljekandidater.