NTNUI studentmestere, men BI var best på banen

Årets Student NM i seiling ble arrangert i Trondheim med Ynglinger i helgen. Vinnerne fra BI fylte ikke reglene om klubbrepresentasjon og måtte derfor gi fra seg gullmedaljene til lag nummer to.

Publisert Sist oppdatert

Det ble i helgen arrangert studentmesterskap i seiling i Trondheim. NTNUI hadde i år som i fjor påtatt seg ansvaret med å gjennomføre mesterskapet.

Det stilte åtte lag fra BI Oslo, Høgskolen i Molde, Luftkrigsskolen og NTNUI. Båten det ble konkurrert i var Yngling.

Første rseilas på lørdag startet i rolige forhold, men halvveis i regattaen slo Trondheimværet om, og seilere og arrangører fikk bryne seg på vind på over 10m/s i kastene. Etter at tre seilaser var fullført og utstyr på båtene begynte å gå i stykker, ble det bestemt at den 4. og siste planlagte seilasen for dagen ble avlyst.

Søndag ble en roligere dag på fjorden. Tre seilaser ble avviklet i lett bris og strålende sol.

Det var BI Oslo, med Magnus Brun, Ida Trulsrud og Oscar Widestam som seilte best, og sikret seieren i siste seilas på søndag. Dessverre kvalifiserte dette laget ikke for medalje ettersom Norges studentidrettsforbund krever at alle deltakere i et lag må være medlem i samme studentidrettsforening. Oscar studerer i Trondheim, og er da ikke medlem av samme SF som de to andre ombord. De var klar over dette da de registrerte seg på fredagen, så det kom ikke som en overraskelse. Derfor ble NTNUI-laget bestående av Henrik Terjesen, Øystein Pettersen og Carl-Erik Kullmann kåret til studentmestere i seiling.

Resultater