Paralympikerne tok de beste plasseringene i Hyeres

Med 3. og 4. plass sammenlagt tok Sonarseilerne og Bjørnar Erikstad de beste norske plasseringene i verdenscupregattaen i Hyeres. Men også for seilerne i OL klassene ble regattaen et fall framåt med nye kandidater til London.

Publisert Sist oppdatert

Jannicke Stålstrøm mistet riggen i sekundene før finaleseilasen idag og kom sist igang. Hun klarte senere ikke å seile opp konkurrentene og ble sist i mål. Til slutt ble det 9. plass for Hortensjenta som med den plasseringen la inn en god søknad om OL biletter.

Kristian Ruth tok en sterk 4. plass i medaljefinalen og med det 7. plass sammenlagt og nasjonsmessig en sterk 5. plass. Endelig ser det nå ut til at han har funnet tilbake noe av formen fra OL regattaen i Qingdao og som plasserte ham blant de ti beste den gang. Siden har det ikke klaffet for Askergutten som nå imidlertid viser at han er på vei tilbake.

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen avsluttet verdenscupregattaen med 3. plass og endte på 5. plass sammenagt. Stø kurs mot OL og VM på de samme banene om bare en ukes tid kan gi ytterligere formstigning.

Neste ISAF Sailing World Cup er Delta Lloyd Regattaen i Medemblik fra 22. til 26. mai. Da får våre OL kandidater en ny mulighet til å vise seg frem. Kanskje får vi da også gode plasseringer fra jentene i Laser Radial, Anders Pedersen i Finnjolle og RS:X seileren Sebastan Wang-Hansen.