Elvstrøm Sails og Jesper Bank med på Landmarks Farr 400 prosjekt

Elvstrøm Sails og Jesper Bank med på Landmarks Farr 400 prosjekt

Vi satser for alvor og derfor må vi samarbeide med de beste, sier Farr-forhandler Claus Landmark som får Jesper Bank som rormann på sin nye Farr 400.

Publisert Sist oppdatert

AABENRAA: Elvstrøm Sails A/S inngår samarbeid med Claus Landmark på hans nye Farr 400 prosjekt som foruten å delta i VM for ORCi i Finland i august også skal sette Elvstrøm Sails på verdenskartet når det gjelder high-performance seiling-

- For oss er dette en unik mulighet, siger den nye salgsdirektør hos Elvstrøm Sails A/S, Espen Kamperhaug, som nettopp er tiltrådt som en av eierne i det verdensbrømte seilloftet.

- Vi har satt os høye mål, og dette prosjektet blir en nyttig platform for utvikling og test av nye sejl. One-design seiling gir oss verdifuld informasjon om hvor vi står i forhold til våre konkurrenter innen regattaseiling. Farr 400-klassen blir et viktig referansepunkt for vår utvikling, og vi legger ikke skjul på at vi vil være med helt fremme i feltet, sier han.

Som utviklingsdirektør hos Elvstrøm Sails A/S legger den dobbelte OL-gullvinder Jesper Bank ikke skjul på at denne klassen er interessant og utfordrende.

- Selvom klassen er ganske ny har jeg allerede prøveseilt den i Middelhavet, og jeg ser frem til at vår felles satsing med Claus Landmark begynner å vise resultater på regattabanene, sier Jesper Bank.

Farr 400-klassen er nå i ferd med å slå gjennom i seilervberden på samme måte som Farr 40, gjorde for 10-15 år siden. Claus Landmark har allerede bestilt en båt som er under bygging i Dubai. Med seg ombord får han utover sommeren en besetning fra Son og de norske seilere Vegard Guttormsen og Lars Even Nilsen.

EPEX-teknologi skal øverst

Elvstrøm Sails A/S kommer til å levere EPEX-seil til prosjektet. Disse skal designes på seilloftet i Aabenraa i samarbeide med det nye seilteam. Allerede til august skal prosjektet stå sin prøve, når den nye båten deltar i VM i ORC.

- Elvstrøm Sails har i mange år vært Europas ledende seilloft som leverandør til turbåt-segmentet. Med den nye satsning viser vi i forlengelse av VM i X-35 siste år at vår EPEX-teknologi er ledende når vi snakker om performance og formstabilitet, sier Jesper Bank.

Den nye Farr 400 bygges av Premier Composite Technologies i Dubai, som også produserer Landmark 43. De sisste 15 måneder er der bygget 12  Farr 400, som er en one-design klasse uten å tgenke måleregler.

- Seilsporten er i forandring, og one-design båter er veien frem, sier Claus Landmark, som representerer Premier Composite Technologies  i Skandinavia.

Årlig Farr 400-regatta i Skandinavia

Landmark forventer å se sin nye båt i midten av juni.

- Vi får båten levert til Stockholm og Gotland Rundt blir jomfruturen. Dereter går turen over til Helsingfors og ORCi VM i august. Og inntil vi får etablert et one-design miljø i Skandinavia, seiler vi fortrinnsvis ORCi kappsejlaser, og vi mener helt klart, at båten bør have en reell chance for å hevde seg. Vi får i hvert fall vist oss frem, sier Claus Landmark.

- Denne båttypen er transportvennlig og passer i en 40 fots container. Det koster ikke mere å fragte den rundt enn å legge den opp for vinteren i Norge og dermed blir satsingen helårs. Vi kaster oss ut i det som pionerer og som første båt i i Skandinavia med det klare mål at vi i lpet av kort tid får en årlig international regatta i  Skandinaviea, sier Claus Landmark som forventer at det allerede stjernespekkede Farr 400-felt vil samles til fem-seks regattaen rundt om i verden i løpet av neste sesong.

Bank og Elvstrøm ved roret

Fra høsten flytter Farr 400 seg sydover.  Båten får base i Aabenraa og blir deretter drevet som et proffesjonelt kappseilingsprosjekt i Elvstrøm-regi med den dobbelte olympiske gullvinner, Jesper Bank, som skipper og rormann.

Elvstrøm Sails A/S overtr driften av båten, og i 2013 er det Jesper Bank, som står i spissen for seilerteamet, som tar kampen opp på de internasjonale arenaer med deltagelse blant annet i Key West Race Week, Miami Race Week, Heineken Regatta og kapseilaser i Tyskland og Skandinavia.

- Elvstrøm Sails er en utviklingsvirksomhet og for at gi alle våre kunder,  også dem som ikke kappseiler,  de bedste produkter, går vi helhjertet inn i en satsing på utviklingsklasser som Farr 400 og båter som den ekstreme Carbon 3, forklarer Jesper Bank.