Tre norske i medaljefinale

Jannicke Stålstrøm, Kristian Ruth og Starbåten med Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen skal alle seile medaljefinale imorgen. I tillegg har begge våre paralympiske utøvere gode sjanser på pallplassering når verdenscupregattaen i Hyeres avsluttes.

Publisert Sist oppdatert

Jannicke Stålstrøm avsluttet den ordinære regattaen med 8. og 13. plass og ligger dermed på 9. plass før morgendagens finale. Kristian Ruth fikk sin første plass utenom topp ti med en 21 plass, men hentet seg inn i den siste seilasen der han ble nummer fem. Sammenlagt er han nå nummer syv, fem nasjonsmessig, men han har ingen mulighet til å seile seg opp i sammendraget.

Stargutta Eivind Melleby og Petter Mørland Pedesen har hatt en moderat åpning på regattaen, men har kommegt seg etter hvert. To 2. plasser, en 4. og en 8. i de fire siste seilasene har bragt laget opp på 5. plass og i hvert fall i teorien er det mulig å klatre en plass. I dagens ene seilas dro de fra verdensmesterne Scheidt/Prada fra Brasil på lensen der mastene ramlet ned som fyrstikker rundt dem i den friske vinden. Imorgen skal det blåse mer!

Paralympikerne seiler ikke medaljefinale, men både Bjørnar Erikstad som nå ligger på 4. plass og Sonarlaget med Aleksander Wang-hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen på 3. har alle sjanser på pallplass. Etter tjuvstart i dagens siste seilas seilte Sonaren seg godt opp i feltet, men ved siste rundin løsner yttervantet fra festet på båten og det ble DNF for nordmennene.

Av de øvrige norske deltakerne i Hyeres blir det 23. plass i RS:X til Sebastian Wang-Hansen, og 28. plass i dameklassen for Maria Mollestad. Mathias Mollatt ble nr 43 i Laser, Marther Enger Eide, Kristine Strandenæs og Ina Berentsen Kullmann ble hen holdsvis nr 23, 36 og 42 i Laser radial. Finnjolleseileren Anders Pedersen endte på 18. plass med kort vei oppover på listen.

Konklusjonen etter Hyeres regattaen er at i tillegg til Starbåten som for lengst er klar for OL, har både Kristian Ruth og Jannicke Stålstrøm seilt seg inn i OL diskusjonen.