Tredjeplasser til Ruth igår

Kristian Ruth har endelig funnet formen og med to 3. plasser i gårsdagens seilaser har nordmannen alle sine plasseringer blant de ti beste.

Publisert Sist oppdatert

Tre dagers seiling i til dels hard vind er unnagjort. Regattaen begynte søndag med vestlig kuling. Mandag var det litt mindre vind, men fortsatt friskt. Igår var det meldt økende kuling utover dagen. For å få unna flest mulig regattaer før kulingen satte inn, ble første start fremskyndet til kl. 09:00.

Kristian Ruth fortsetter å imponere i Laserklassen der han stadig forbedrer sin sammenlagtposisjon. Etter gårsdagens to 3. plasser ligger han nå på 8. plass i et felt som domineres av Australske og New Zealandske seilere. Nasjonasmessig er Ruth nå nr. 5. Matthias Mollatt hadde igår 15. og 10. plass og ligger som nr. 42 i regattaen.

Sonarlaget med Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen fortsetter å klatre på listen og er nå på 2. plass, tre poeng bak Frankrike og to foran Storbritannia.

Starseilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har ikke funnet maksimal flyter i Hyeres og ligger rundt 10 plass i alle seilasene. Sammenlagt er det norsk 6. plass tett bak Sverige med Danmark på plassen bak.

Jannicke Stålstrøm er stadig best av de norske brettseilerne. Med 9. og 8. plass ligger hun 11 sammenlagt. Unge Maria Mollestad sliter fortsatt med skaden hun pådro seg under VM i Cadiz, men den tapede skuldere later til å tåle belastningene fra seilingen. Hun ligger nå på 25. plass av 40 seilere etter plasseringene 14 og 26. igår.  

Sebastian Wang-Hansen har seilt ujevnt, han er ikke fornøyd og mener han kan bedre. Sammenlagt er han på 26. plass, akkurat innenfor beste halvdel.

 

Sigurd Kalvik er med for å lære og får kjørt seg hardt i de friske forholdene med den store riggen i et tøft senior felt. Det er supergod trening som han vil få mye igjen for under sommerens junior mesterskap.

Med 17.og 13. plass igår ligger Marthe Enger Eide på 24. plass i Laser Radial. Kristine Strandenes er nr 36 og Ina Berentsen Kullmann nr 43.

 

2.4 meterne hadde ingen seiling igår og Bjørnar Erikstad holder dermed 2. plassen sammenlagt. Heller ikke Finnjollene fikk avviklet seilaser igår og Anders Pedersen går til dagens seilaser med 10 plass i bagasjen.