Søk i arkivet

Farr 400 stilte med egen klasse i Miami
Farr 400 stilte med egen klasse i Miami

Claus Landmark fronter FARR 400 i Skandinavia

I en tid med fallende interesse for regattaseiling og sparsomt med nye regattabåter skjer det likevel noe interessant og spennende her oppe i nord .

Trenden med lette planende båter med mye seil har for lengst satt sitt preg på Grand Prix båtene. Nå står slaget om hvilken båt som vil ta opp arven etter den uhyre kompetitive Farr 40 klassen. Flere nye båttyper er i knivskarp konkurranse om seilernes oppmerksomhet. Så langt ser det ut til at Farr 400 har bra flyt i et blytungt marked.

På verftet der Landmark 43 bygges, Premier Composite Technologies i Dubai, er det i løpet av et drøyt år bygget 12 båter av typen Farr 400. Båten er tidligere omtalt i Seilas. Claus Landmark representerer verftet i de Nordiske land, og han venter sin nye Farr 400 i midten av juni. Med seg har han en kjernebesetning fra Son, Vegard Guttormsen og Lars Even Nilsen.

-Vi får båten levert til Stockholm og legger inn Gotland Rundt som jomfrutur. Deretter går turen over den botniske viken til Helsingfors og ORCi VM i august. Den nye Farr 400 er en one design klasse og utviklet uten tanke på måleregel. Før vi får et entypemiljø her, seiler vi fortrinnsvis ORCi regattaer og vi mener at båten bør ha en mulighet til å hevde seg. Vi får i hvertfall vist oss frem, sier Claus.

-Her gutser vi litt istedenfor å sitte på gjerder for å se hva som skjer med regattaseiling, måleregler og lisenser etc. Seilsporten er i endring og one design må være veien å gå. Denne båten er veldig transportvennlig. Det koster ikke stort mer å frakte båten verden rundt enn å sette den i vanlig vinteropplag i Norge. Da kan seiling bli helårsaktivitet. Farr 400 klassen vil samles i 5 -6 årlige events rundt om i verden. Vi kaster oss på bølgen som pionerer og første båt i vår region.  Et mål må jo være at vi får et årlig internasjonalt Farr 400 mesterskap i Skandinavia, sier Claus Landmark
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen