Fikk EM bronse i fødselsdagspresang

Det blir dobbel feiring idag når Eivind Melleby skal sprette champagnen i anledning fødselsdagen. Bronsemedalje i EM sammen med makkeren Petter Mørland Pedersen vil utvilsomt sette ekstra fart på feieingen.

Publisert Sist oppdatert

Den norske Staren avsluttet EM med en 6. plass som var lagets dårligste i serien og som derfor kunne strykes. Det viser hvor jevnt nordmennene nå seiler og hvor trygge de er på regattabanen. I et felt med 66 båter hvorav de beste er medaljekandidater i OL er dette en imponerende prestrasjon og styrker selvtilliten til regattaene fremover. Ifølge Eivind og Petter var de kanskje for jevne, selv om de seilte med høy risikoprofil. Noen topplasseringer hadde utvilsomt også gjort seg.

Kampen om bronsen ble intens og spennende. De eneste som kunne true nordmennene var seilerne fra Portugal. Etter mange jibber, skriking, frustrasjon og noen protester kom våre seilere i mål på plassen bak dem, og det holdt!

For å lykkes i OL er det viktig også å ha kontroll på det som skjer på innsiden av hodet. I forberedelsene til denne regattaen jobbet de mye med sin mentale coach Anders Wilhelmsen for å få den rette innstillingen. Mye tyder på at det var en suksessfaktor!

I EM seilte Eivind og Petter den nye OL båten som igjen viste seg å være rask. Likevel mente seilerne det er mulig å få mer ut av den. Det skal det jobbes med de 99 dagene som gjenstår før OL.

Både Staren og trenerbåt er nå pakket og klar for verdenscupregattaen i Hyeres som starter søndag. Det er et hektisk liv for OL-seilerne.

Resultater:


1 Kusznierewicz Mateusz/Zycki Dominik, POL 13

2 Loof Fredrik/Salminen Max, SWE 15

3 Melleby Eivind Sigurd/Pedersen Petter Morland, NOR 18

4 Domingos Alfonso/Melo Federico POR 20

5 Negri Diego/Voltolini Enrico, ITA 20

6 Hestbek Michael/Olesen Claus,  DEN  26