Hjemmeseier i Napoli

Italienske «Luna Rosa» vant den siste seilasen og tok dermed sammenlagtseieren i America's Cup serien i Napoli som ble avsluttet i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Skipper Chris Draper og hans mannskap på «Luna Rossa» vant den siste seilasen som med 50 poeng i protokollen tok den italienske båten til toppen av sammenlagtlisten under AC World Series Naples Fleet Racing Championship  i helgen. Det førte til fotballtilstander hos de mange tilskuerne som omkranset banene fra brygger og moloer på land. 

- Vi er svært fornøyd med regattaen og med lagets innsats, sa Chris Draper etter regattaen. - Vi hadde ikke de største forventnnger på forhånd, men første plass i fleet race og annen i matchseilingen er vi selvsagt kjempefornøyd med.

Forholdene var vanskelige i lite og skiftende vind søndag, men Draper og mannskapet behersket forholdene på en utmerket måte og tok vel vare på ledelsen de skaffet seg tidlig i finaleseilasen. . Det samme gjorde James Spithill og hans «ORACLE Racing» team som etter å ha ligget helt bak i feltet tidlig i seilasen seilte seg opp og endte på en sterk annenplass. 

Tidligere på dagen hadde Terry Hutchinson og hans «Artemis Racing team» vunnet matchseilingfinalen mot Chris Drapers lag i den ene og avgjørende finaseilasen. Seieren var en fin revansje for «Artemis» som hadde kullseilt tidlig i regattaen og dermed spolert sjansene for en god sammenlagtplassering i fleet regattaen.

Full rapport

Resultater