Skader for 750.000 på America's Cups åpningsdag

Det koster å seile AC45, og totalt for de ni båtene som deltar i verdenscupserien i Napoli kostet skadene på åpningsdagen rundt 100.000 euro. Gårsdagens seilaser kan du i sin helhet følge her. Filmen viser dekning av seiling på et helt nytt nivå.

Publisert Sist oppdatert

 Svenske «Artemis» som kullseilte og ødela vingseilet var langt fra den eneste båten som ble skadet da AC45 katamaranene fikk vasket seg i kulingkastene da AC World Series startet utenfor Napoli onsdag. Alle båtene fikk større eller mindre skader, og selv om penger ikke er noe seilerne gjerne snakker om ettersom de selv foretar reparasjonene, har race director Iain Murray forsøkt å beregne kostnadene.

- Det vil ta ca 200 timer å reparere vingmasten til «Artemis», sa Murray, - så jeg antar det vil koste ca 20,000 Euro. Kamera på baugsprydet kostet 40.000, Euro, så hvis noen vet hvor på havbunnen det ligger, er vi interessert i å få det tilbake, sa han.

Også Oracle Racing med skipper Darren Bundock fikk alvorlige skader. En større sprekk i dekket forhindret båten fra å delta i den andre seilasen og det tok hele natten å reparare. Bundock rakk akkurat starten på gårsdagens første seilas.

For de andre var det mindre reparasjoner, men alle hadde et eller annet å fikse før gårsdagens seilaser. Heldigvis kunne man forsyne seg av lageret av reservedeler til det franske «Aleph»-teamet som nå har trukket seg fra serien og som hadde garasjesalg fra containeren som var parket med de andre lagene i Napoli.

Gårsdagens seilaser ble avviklet under perfekte forhold med 9-11 knops vind. «Emirates Team New Zealand» med Dean Barker til rors vant begge i suveren stil, og arrangørene har løftet filming av kappseilas til et nytt nivå.

Fleet Racing Championship - Rekkefølge etter fire seilaser:

1. Emirates Team New Zealand (Skipper: Dean Barker); 38 points

2. ORACLE Racing - Spithill (Skipper: James Spithill); 29 points

3. Luna Rossa - Piranha (Helmsman: Chris Draper); 27 points

4. Team Korea (Skipper: Nathan Outteridge); 27 points

5. Energy Team (Skipper: Yann Guichard); 25 points

6. Luna Rossa - Swordfish (Helmsman: Paul Campbell-James); 24 points

7. ORACLE Racing - Bundock (Skipper: Darren Bundock); 16 points

8. Artemis Racing (Skipper: Terry Hutchinson); 12 points

9. China Team (Skipper: Fred Le Peutrec); 4 points

Match Racing Championship:

Q1 - Artemis Racing beat China Team

QF1 - ORACLE Racing Bundock beat ORACLE Racing Spithill

QF2 - Luna Rossa Piranha beat Team Korea