Frisk America's Cup start i Napoli

De ni AC45 katamaranene fikk virkelig smake vinden da årets første America's Cup regatta startet i italienske Napoli igår.

Publisert Sist oppdatert

AC World Series fikk en frisk start på årets sesong da den første serien startet i Napoli igår. 25 knops vind og kraftig sjøgang ga seilerne store utfordringer i begge de to seilasene som ble arrangert. AC45 catamaranene med sine kraftfulle vingseil hoppet og spratt på banen rett foran byens tetthusbebyggelse.

- Dette er kult. Seilingen er temmelig imponerende og man kan ikke klage når man får slike forhold, sa Emirates Team New Zealand skipper Dean Barker, som leder etter de to fleetseilasene. - Men det er veldig utfordrende både for båtene og mannskapet. Målet var derfor å komme helskinnet til havn og det klarte vi, sa han.

Alle var ikke like heldige, Terry Hutchinson og hans Artemis Racing team lå på en klar 2. plass i den første seilasen da begge baugseksjonene ble begravet i vannmassende ved runding av kryssmerket. Kullseilingen var uungåelig for den svenske båten.

- Det var en balanse mellom å seile båten hardt og unngå å utsette oss selv for risiko, sa Hutchinson. - Jeg følte egentlig ikke at vi gjorde det, men likevel gikk det galt. Det er svært frustrerende. Heldigvis ble ingen skadet, men vingen er ødelagt. Det er virkelig kjedelig. Vi var så godt forberedt og har seilt så bra på trening, så dette er alt i alt en stor skuffelse, sa han.

Dagens program startet med matchseiling der parsammensetnngen er gitt av gårsdagens resultater. Deretter følger to Fleet Races. som starter kl 1330.

Provisional Standings after Day One:

1. Emirates Team New Zealand (Skipper: Dean Barker)

2. ORACLE Racing - Spithill (Skipper: James Spithill)

3. Team Korea (Skipper: Nathan Outteridge)

4. Energy Team (Skipper: Yann Guichard)

5. Luna Rossa - Swordfish (Helmsman: Paul Campbell-James)

6. Luna Rossa - Piranha (Helmsman: Chris Draper)

7. ORACLE Racing - Bundock (Skipper: Darren Bundock)

8. Artemis Racing (Skipper: Terry Hutchinson)

9. China Team (Skipper: Fred Le Peutrec)

Se video her