Abu Dhabi gir opp etappen, setter båten på skip til Itajai.

Reparasjonen utført i åpen sjø var ikke nok til å sikre båt og mannskap rundt det beryktede Kapp Horn. Nå er båten ved Puerto Montt der skipsleilighet venter.

Publisert Sist oppdatert

Rekkefølge 4. april kl  09:57:26 UTC

1  GPMA    0.00        0    12.8    657.2

2  PUMA    6.90        4    12.2    664.0

3  TELE    55.50        2    12.2    712.7

Dette er andre gang skipper Ian Walker har måttet ta den tunge beslutningen å sende båten med lastebåt til etappemålet. Første gang var da «Abu Dhabi» brakk masten rett etter starten i Alicante. Selv om det tok kort tid å få opp en ny rigg, var det nødvending å ty til lasteskip for å få båten til Cape Town i tide for havneregattaen og start på neste etappe. Nå har Waker igjen besluttet at det er nødvendig å sette båten på et lastskip for å rekke frem i Itajai for å holde regattaprogrammet. Kl 0400 GMT idag var båten ca 80 nm fra Puerto Montt der «Camper» allerede ligger for å foreta reparasjon av baugseksjonen.

Med storm og ti meter høye bølger ved Kapp Horn de neste fire dagene var dette en logisk beslutning for «Abu Dhabi»-laget, og nå spørs det om ikke «Camper velger det samme, selv om den newzealandske båten som til nå har fullført alle etappene og dermed har en teoretisk mulighet til å vinne Volvo Ocean Race, nok vil sette alt inn på å fullføre etappen for egen maskin. «Camper with Emirates Team New Zealand» ankom Puerto Montt kl 2240 UTC igår og regner tre dager på reparasjonen.

Fremdeles i intens kamp om etappeseieren er «Groupama» (Franck Cammas/FRA) og «PUMA Ocean Racing powered by BERG» (Ken Read/USA), men begge må nå følge med på hva «Team Telefónica» (Iker Martínez/ESP) foretar seg. Etter å ha ligget mer enn 400 nm bak og med 17 timers stopp for reparasjon har den spanske båten kunnet legge all taktikk til side og konsentrert seg helt om å seile den gunstigste ruten langs Argentina mot målet Itajai i Brasil. Det har Iker Martinez og mannskapet tjent stort på og nå puster de konkurrentene for alvor i nakken i kampen om å vinne etappen.

Dersom rekkefølgen med «Groupama» i tet, «Puma» på annen, og «Telefonica» på 3. plass holder seg til mål, vil «Telefonica» fremdeles ha fem poeng til gode på «Groupama» sammenlagt.