Telefonica vil beholde ledelsen

«Telefonica» har 15 poeng å gå på i forhold til «Groupama» før denne etappen. Nå satser Iker Martinez og mannskapet alt på å gi fra seg så få som mulig av disse poengene.

Publisert Sist oppdatert

«Team Telefónica» rundet Cape Horn 0405 GMT idag morges på vei mot det planlagte pit stop. Etter at «Groupama» og «PUMA» rundet det berømte landmerket fredag var Iker Martínez’s mannskap det tredje laget rundt hornet. «Telefónica» lå da mindre enn 200 nm bak de ledende båtene, men når båten nå planlegger å stoppe i Maxwell Bay på Wollaston Island, der mannskapet med hjelp av lagets tekniske sjef Horacio Carabelli og hans folk skal foreta den nødvendige reparasjon slik at båten kan fortsette å seile for fullt i regattaen.

Ved å søke havn påløper det en 12 timers tidsstraff for båtene og «Telefonica» håper å fullføre arbeidet i løpet av denne tiden. Dermed har man alle muligheter for fortsatt å holde «Abu Dhabi», den eneste mulige trussel i kampen om pallplass i mål, bak seg. Det er nødvendig for fortsatt å beholde ledelsen sammenlagt etter 5. etappe.

«Abu Dhabi» måtte selv bremse ned noen timer for å foreta et spektakulær reparasjon av delaminering på babord skuteside. Den reparasjonen kan du se på denne videoen: