Sanya i ledelsen

Aksel Magdahl har igjen gjort et smart kursvalg og med posisjonen lengst syd i feltet har «Sanya» tatt føringen på veien mot Kapp Horn.

Publisert Sist oppdatert

Båtene er nå kommet inn i sydvesten på «The Pacific Highway» som skal ta dem hele veien over sydishavet og tilbake i Atlanterhavet. Hele flåten har nå vind fra 260/265 grader og 29/30 knop. Det er ikke «Sanya»s drømmeføre og vi må regne med at ledelsen blir kortvarig. Ikke desto mindre har Aksel Magdahl vist at han er god på smarte kursvalg. Temperaturen har falt betraktelig, men det er likvel sol og god stemning på båtene som nå fosser østover i mer enn 20 knops fart.

- Det er en sjanse for at vi får 40 knops vind imorgen. Håper ikke det slåt til, sier Aksel som regner med å være ved 47 S i løpet av dagen.

Protest mot «Telefonica»

Juryen i Volvo Ocean Race har informert om at de skal behandle en protest på «Telefonica»s seilgarderobe på den 4 etappen fra Sanya til Auckland. De har ikke sagt noe om hva regelbruddet går ut på, annet enn at protesten skal behandles nå båtene kommer til Itajai i Brasil.