Groupama trekker seg fra sponsoravtale

Etter å ha gått på et underskudd på 13.2 milliarder kroner i 2011 trekker forsikringsgiganten Groupama seg fra all sponsing av seiling og fotball.

Publisert Sist oppdatert

Dette er dårlige nyheter for Franck Cammas' lag som etter å ha vunnet den fjerde etappen i Volvo Ocean Race nærmet seg ledende «Telefonica» i sammandraget. Årets seilas skulle være den første av to for Cammas og hans mangeårige samarbeidspartner. Nå er det klart at det ikke blir noe Volvo Ocean Race i 2014/15 for franskmennene. Groupama's communikasjonsdirektør Sylvain Burel bekrefter at sponsorsamarbeidet avsluttes etter årets seilas. Dette er også dårlige nyheter for Volvo Ocean Race og for seilerbyen Lorient som basert på den franske deltakelsen i regattaen allerede var sikret anløp i 2015.

I henhold til den franske storavisen Le Figaro erklærte Groupama's toppsjef Thierry Martel 15 mars at årsaken til at selskapet nå trekker seg fra alle avtaler on sponsong av seiling og fotball er undersksuddet på hele € 1.76 milliarder (NOK 13.2 milliarder) i 2011.

Dette er det andre franske selskapet som trekker seg fra sine sponsoravtaler. Renholdselskapet Veolia som i en årrekke har samarbeidet Roland Jourdain, trakk seg nylig med øyeblikkelig virkning fra hans MOD70 prosjekt,