Oslo-nei til Volvo Ocean Race

Oslo Kommune søkte om vertsstatus i Volvo Ocean Race for 2011/12, men vil ikke søke anløp i Oslo for de to neste utgavene av regattaen.

Publisert Sist oppdatert

Kommunaldirektør Eivind Tandberg i byrådsavdeingen for Miljø og Samferdsel har i et brev til Sport Consultancy i London, som på vegne av Volvo Ocean Race nå jobber med å tilrettelegge anløpshavner for 2014/15 og 2017/18, gjort det klart at det er uaktuelt for Oslo å søke status som vertskapsby. Dermed står Stavanger som eneste mulige norske søkerby for Volvo Ocean Race.

Bystyret i Stavanger har bevilget ca. 400.000 kroner i et forprosjekt som skal utrede forutsetningene for en mulig søknad om å få den prestisjetunge regattaen til byen i 2017/18. En delegasjon fra Stavanger var i Alicante for starten av årets regatta, og gruppen jobber nå med sin utredning. Et havnebesøk koster rundt 30 millioner kroner hvorav mye er i form av tjenester. Byen må nå vurdere om det er mulig å finansiere et slikt beløp og om man også vil forsøke å finansiere en norske båt i regattaen. Det siste vil koste mellom 100 og 180 millioner kroner og er ifølge Volvo Ocean Race av betydning når havneanløp skal vurderes.