Aggressiv start av Kristin
Kristin Songe-Møller
Starten av soloregattaen Figaro Massif Marine. Kristin er ringet rundt.

Aggressiv start av Kristin

Kristin Songe-Møller startet i dag, og møter proffene for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Starten av Figaro Massif Marine gikk i dag kl 10.00 etter en utsettelse på grunn av tåke og lite vind. På bilde av starten ligger Kristin Songe-Møller helt oppe ved startbåten rett før skuddet. Et bildet etter start ligger Kristin midt i feltet. Det blåser fem til seks knop. Du kan følge regattaen her.

I går kveld skrev Kristin følgene på sin blogg:

Starten i dag ble utsatt grunnet tåke. Vi var 30 Figaro'er på vannet, og det meste av tiden så jeg ingen båter... Jeg kunne se ca. 4 båtlenger. Å se en startlinje ville være umulig. Etter 4 timer på vannet valgte arrangøren å sende oss tilbake til marinaen. Det blir start i morgen kl 10.00, forhåpentligvis... Båtene må være "racing-klare" kl 08.00. Dvs. at diesel-tanken må være full, og at løsvekten ombord ikke skal overskride 80 kg.

Regattakommiteen har to bane alternativer; en sydgående på 150 nm og en nordgående på 120 nm. Da blir det bare en natt på sjøen. Det er meldt lite vind i starten, og økende utover natt til lørdag. Jeg prøve å henge med så godt jeg kan.

All informasjon går på fransk (briefing og VHF-beskjeder). Jeg forstår det meste, men det er greit å få beskjedene bekreftet på engelsk. Det har jeg fått god hjelp til.